Cyberpunk 2077'nin kapsamlı oynanış görüntüleri yayınlandı

Cyberpunk 2077'nin kapsamlı oynanış görüntüleri yayınlandı
PAX West devam ediyor ve CD Projekt Red canlı yayını sırasında merakla beklenen Cyberpunk 2077 oynanış görüntülerini genişletilmiş bir bakışla sergiledi. Yayınlanan görüntüler E3 2019 ve Gamescom'da kapalı kapılar ardında...

PAX West devam ediyor ve CD Projekt Red canlı yayını sırasında merakla beklenen Cyberpunk 2077 oynanış görüntülerini genişletilmiş bir bakışla sergiledi. Yayınlanan görüntüler E3 2019 ve Gamescom'da kapalı kapılar ardında basına gösterilenlere çok benziyor. Ancak etkinliklere katılamayanlar için heyecan verici.

Yaklaşık 14 dakikalık görüntüler Cyberpunk 2077'nin geçtiği Night City'de küçük bir bölge olan Pacifica'yı tanıtıyor ve şehirdeki çetelerden karakter özelleştirmesine kadar her şeyi gösteriyor. Ayrıca fütüristik teknolojiyi görevleri tamamlamak için nasıl kullanabileceğinizi ve dallanan hikayeyi gösteren kısa bir bakış sunuyor.

Pacifica, Night City'nin 6 eşsiz bölgesinden biri ve turistik bir yer olarak tasarlandı. Ancak kaynakların çekilmesiyle turizmin en önemli cevheri hayal kırıklığı yaratan, beklentilerin ve gerçeğin çarpıştığı kıyamet sonrası bir bölge haline geldi. Pacifica bilmeyenler için tehlikeli ancak pazarları siber yazılım bulmak iyi bir yer.

Çeteler açısından bakacak olursak 'Animals' adlı bir grup bilinmeyen sebeplerden dolayı taşındı. Bölge ağırlıklı olarak bazı ihtilaflara yol açan Voodoo Boys tarafından yönetiliyor. Voodoo Boys ağı kullanma konusunda çok yetenekli ve çoğunlukla çevresel değişimin ardından Haiti'nin sular altında kalmasıyla gelen Haitlilerden oluşuyor. Genellikle yabancılarla çalışmıyorlar ama oyuncunun kontrol ettiği V karakteri için bir istisna yapıyorlar.

İşte Cyberpunk 2077'den yeni oynanış görüntüleri:

Cyberpunk 2077 demosunun gösterilmesinden sonra yapılan tartışmada üst düzey tasarımcı Miles Tost ekibin yaratıcı düşünmeye ve çizgisel olmayan hedefler tasarlamaya yönelik basit bir senaryo kullandığını söyleyerek CD Projekt Red'in görev tasarımına nasıl yaklaştığını tartıştı. Senaryo bakış açısı olarak oyuncunun bir kapıdan geçerek ve diğer tarafta bir karakter öldürmesini gerektiriyor ancak kapıdan geçerken tüm silahlarından arınmış şekilde. Bu kural ve bağlam oluşturulduktan sonra ekip, oyuncunun zorluğun üstesinden gelmesini ve çizgisel olmayan tasarımla oluşturulmuş görevi tamamlamak için ne tür araçlar kullanabileceğini düşünmeye başladı.

Görev tasarımcısı Phillip Weber, Night City'nin çok büyük ve yoğun olduğunu ekledi. Cyberpunk 2077'de hızlı seyahat seçenekleri olmasına rağmen CD Projekt Red görülmesi ve yaşanması gereken şeylerle dolu şehrin yürüyerek keşfetmeye değer olduğunu belirtiyor. Geliştirici Cyberpunk 2077 dünyasının gerçekçi ve inandırıcı hissettirmesini sağlamak için şehir planlamacılarıyla çalıştı.

Bölgeler aynı zamanda Fixer adında bir karaktere sahip ve size Sokak İşleri veya yan görevler verecek. The Witcher 3: Wild Hunt'tan sonra CD Projekt Red, Cyberpunk 2077'nin yan görevleri üzerinde çalışacak bir ekip kuruyor ve bu da yapılacak çok şey olduğu anlamına geliyor.

Son olarak Cyberpunk 2077'de hikayeyi yönlendirecek Yaşam Yolları da konuşuldu. Yaşam Yolları karakterin başlangıç ​​noktası ve oyun boyunca yaptıklarınıza göre şekillenecek. Hikayeyi dallandıracak 3 ana yol var, ancak bir oyuncu yol boyunca karışık yollar yaratabilir ancak seçtiğiniz yaşam yolu diyaloglarda ve görev dallarında her zaman baz alınır. Görev tasarımcısı Pawel Sasako'ya göre oyuncuların karakterleriyle rol yapmalarına izin vermek açısından önemli.

Cyberpunk 2077 16 Nisan 2020'de PlayStation 4, Xbox One ve PC'ye gelecek. Ayrıca oyunun 2020'de Google Stadia için de yayınlanması planlanıyor.