Control Deluxe Edition, yanlışlıkla Ultimate Edition'a yükseltildi

Control Deluxe Edition, yanlışlıkla Ultimate Edition'a yükseltildi
Control'un yayıncısı 505 Games, oyunu iki genişletme içeriğiyle bir araya getiren Ultimate Edition'ı duyurdu. Nesiller arası olarak çıkan bu sürüm, oyunu PS5 ve Xbox Series X/S'e ücretsiz yükseltmenin tek yolu olacak. Yayıncının...

Control'un yayıncısı 505 Games, oyunu iki genişletme içeriğiyle bir araya getiren Ultimate Edition'ı duyurdu. Nesiller arası olarak çıkan bu sürüm, oyunu PS5 ve Xbox Series X/S'e ücretsiz yükseltmenin tek yolu olacak. Yayıncının verdiği karar, oyunu daha önce satın almış olan oyunculardan tepki gördü. bununla birlikte Control Deluxe Edition'a sahip olan bazı oyuncular, oyunun yeni nesil sürüme yükseltildiğini gördü.

ResetEra'daki kullanıcılar, Ultimate Edition'dan farklı olarak yükseltme almayacak Deluxe Edition'a sahip olmalarına rağmen, oyunun yeni nesil sürüme yükseltildiğini bildirdi. Yükseltme kısa bir süre sonra iptal edildi ve oyunun önceki sürümüne geri döndüler. Aslına bakılırsa bu yanlışlık, Control'ün diğer sürümlerinin de yükseltilebileceğini gösteriyor.

Control Deluxe Edition sahipleri, nesiller arası sürüme yükseltme aldı

Control - Remedy Entertainment

Oyunun Deluxe Edition sürümüne sahip olan ResetEra kulanıcısı Chaserjoey, "Control Ultimate Edition'ı 13 saat önce mağazadaki sayfasından indirebiliyordum ve tarafımdan satın alınmış gibi görünüyordu. Şimdi tarayıcı mağazası ve PS4'teki mağaza, oyunu PS4'üme indirmek yerine sepetime eklememi söylüyor. Daha önce izin verdikleri erişimi engellemek için düğmeye bastılar." diyor. Çok sayıda oyuncu yaşananları doğruladı ve 505 Games'e tepki gösterdi.

Yayıncı daha önce yaptığı açıklamada, "Sunduğumuz yükseltme yolu, sadece oyunun aynı sürümünden yükseltme yapıldığında mümkün. Yeni nesil platformlarda yalnızca Control Ultimate Edition üzerinde ek geliştirme yaptığımız için, maalesef mevcut Control oyuncuları için bir yükseltme yolu sunamıyoruz." ifadelerine yer verdi. Yani her sürüm kendi içinde bağımsız olarak yükseltilebiliyor ve Ultimate Edition, oyunun farklı sürümlerine sahip olan oyuncular arasında ayrım yapılmaması için yeni bir seçenek olarak geldi.

Yine de oyuncuların gösterdiği tepkinin haklı olduğu söylenebilir. Birçok yayıncı, oyunlarını yeni nesile ücretsiz yükseltme fırsatı sunarken, 505 Games farklı bir sürümle oyuncuları oyunu tekrar satın almaya zorluyor...