Call of Duty serisi son 12 ayda rekor gelir elde etti

Call of Duty serisi son 12 ayda rekor gelir elde etti
Call of Duty, tüm platformlarda en popüler oyunlara sahip. Birinci sahış nişancı serisi, elde ettiği gelirle Activision'ın en önemli kozu olmaya devam ediyor. Serinin oyunları son 12 ayda Activision için 3 milyar dolardan fazla gelir...

Call of Duty, tüm platformlarda en popüler oyunlara sahip. Birinci sahış nişancı serisi, elde ettiği gelirle Activision'ın en önemli kozu olmaya devam ediyor. Serinin oyunları son 12 ayda Activision için 3 milyar dolardan fazla gelir sağlayarak yeni bir rekor kırdı.

Activision, paylaştığı basın bülteninde bu yıl 200 milyondan fazla kişinin Call of Duty oynadığını açıkladı. Yayıncı, Call of Duty'nin başarısının yanı sıra Black Ops Cold War'ın rekor kıran lansmanını vurguladı. Pandemi süreci, insanları evde kalmaya zorlarken oyunlara olan talebi artırdı. Ücretsiz battle royale oyunu Warzone bu yıl milyonlarca kişinin vazgeçilmez oyunu oldu.

Call of Duty Warzone'un oyuncu sayısında büyük artış oldu

Call of Duty: Warzone

Warzone yayınlanığı günden bu yana 85 milyon oyuncuyu aştı ve Modern Warfare ile başlayarak serinin ana oyunlarına entegre edildi. Warzone'un yanı sıra Modern Warfare ve Black Ops Cold War da lansman sonrası güncellemelerle destekleniyor. Böylece oyuncu topluluğu canlı tutuluyor ve gitgide büyüyor.

Activision Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Byron Beede, Black Ops Cold War için hedeflerini, "Black Ops için harika bir mücadele, yepyeni bir zombi deneyimi ve tabii ki dinamik çok oyunculu bir bölüm oldu. Lansman sadece başlangıçtı. Seri genelinde muazzam boyutta ücretsiz içerik ve etkinlik içeren, sürekli bir düzen oluşturmaya odaklandık." şeklinde açıkladı.

Basın bülteninde ayrıca, net gelirlerde yıllık yüzde 80 artış, satılan oyunlarda yıllık yüzde 40 artış ve oyuncu sayısında rekor artış görüldüğü belirtildi. Aylık oyuncu sayısı ve oynanan saatler açısından en yüksek dönem Kasım ayı oldu. Black Ops Cold War oyuncuları için ek ücretsiz içerikler de yolda. Yeni içerik sezonları, oyunun hem kapsamını hem de ölçeğini genişletmeye devam edecek.

Call of Duty: Black Ops Cold War'ın 1. Sezonu 16 Aralık'ta başlayacak. Oyuna gelecek yenilikleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Takipte kalın!