Call of Duty: Black Ops Cold War bulmacasının ilk kısmı çözüldü

Call of Duty: Black Ops Cold War bulmacasının ilk kısmı çözüldü
Call of Duty yayıncıları ve oyun medyasının üyeleri, kendilerine gönderilen kilitli kasaları sonunda açtı. Sandıklar açıldığında bir alternatif gerçeklik oyunu (ARG) ortaya çıkarıldı. Bu, teoride bir sonraki Call of Duty...

Call of Duty yayıncıları ve oyun medyasının üyeleri, kendilerine gönderilen kilitli kasaları sonunda açtı. Sandıklar açıldığında bir alternatif gerçeklik oyunu (ARG) ortaya çıkarıldı. Bu, teoride bir sonraki Call of Duty oyununu ortaya çıkaracak olan ve topluluğun birlikte çözmesi gereken devasa bir bulmaca. Bulmacanın ilk kısmı çözüldü ve haftanın ilerleyen günlerinde muhtemelen sonraki adımların kilidini açacak bir web sitesi ortaya çıktı.

Activision 2020'de serinin yeni oyununu açıklamak için yeni ve farklı bir şey denemeye karar verdi. Gerek salgın döneminin etkisi, gerekse yayıncının Warzone'un başarısına odaklanması nedeniyle Call of Duty 2020'nin duyurusu beklenen tarihte gelmedi. Sızıntılar, Treyarch'ın yeni oyununun Call of Duty: Black Ops Cold War adıyla geleceğini öne sürdü.

Activision'ın gönderdiği sandıklardan projektörler çıktı

Yayıncılara gönderilen siyah kasaların içinden 1950'lerden kalma tozlanmış ve solmuş projektörler ve birkaç slayt çıktı. Sandıkları alan yayıncılardaki projektörler ve slaytlar farklıydı. Slaytlar, oyuncuları oyunun haritalarından biri olan Summit'in yakın zamanda slaytlardakilere benzer görüntülerle güncellendiği Call of Duty: Black Ops 4'te götürdü.

Oyuncular slayt görüntülerini ve harf şifrelerini kullanarak 1972 Soğuk Savaş döneminde Boris Spassky (Rusya) ve Robert James Fischer (ABD) arasında gerçekleşen ünlü bir satranç maçının adı olan "Bish, you were here" mesajını ortaya çıktı. Bu maçın hareketlerini ve Treyarch'ın Instagram hikayesinden alınan ipuçları PawnTakesPawn.com sitesini ortaya çıkardı.

Yayıncı NoahJ456, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Activision'dan aldığı duyumlara göre bunun bulmacanın yalnızca ilk adımı olduğunu ve PawnTakesPawn sitesinin göstereceği videonun sonraki adımları başlatacağını doğruladı. Ayrıca bir sonraki parçanın 14 Ağustos Cuma EST 12:00'da (TSİ 19:00) geleceğini belirtti. Ayrıca PawnTakesPawn'da görülen aynı televizyon ve VCR, Warzone'da geçen hafta 5. Sezon başladığında Verdansk haritasındaki çeşitli evlere eklenmişti. Bu nedenle yayıncıların projektörleri bir kez daha kutusundan çıkarmaları gerekebilir.

Call of Duty: Warzone 5. Sezonun büyük bir "Sezon Ortası Etkinliği" yapılacak ve Sezonun sonunu 28 Eylül olarak belirleyen geri sayıma göre, sezon ortası etkinliği Ağustos sonu veya Eylül başında gerçekleşecek. Call of Duty 2020 ile ne şekilde bir bağlantısı olabilir bilemiyoruz ama ilerleyen haftalarda oyuncuları büyük sırlar bekliyor olacak.