Bungie, Microsoft tarafından satın alınacağı iddialarını reddetti

Bungie, Microsoft tarafından satın alınacağı iddialarını reddetti
Microsoft'un eski Halo geliştiricisi Bungie'yi satın alacağına dair söylentiler ortada dolaşıyordu. VentureBeat'ten Jeff Grubb, katıldığı bir podcast'te Microsoft ve Bungie'nin görüşmelerde olduğunu ancak iki şirketin fiyat üzerinde...

Microsoft'un eski Halo geliştiricisi Bungie'yi satın alacağına dair söylentiler ortada dolaşıyordu. VentureBeat'ten Jeff Grubb, katıldığı bir podcast'te Microsoft ve Bungie'nin görüşmelerde olduğunu ancak iki şirketin fiyat üzerinde anlaşamadıklarını öne sürmüştü. Ardından Eurogamer, satın alma konusundaki görüşmeleri duyduğunu belirterek haberleri doğruladı. Ancak Bungie, iddialara doğrudan cevap verdi.

Bungie'nin CEO'su Pete Parsons, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla ortaya çıkan haberlerin yanlış olduğunu kısa ve öz bir şekilde duyurdu. Bungie'nin topluluk ekibinin bir üyesi de, insanların şirket hakkında "dedikodu yayarken" Bungie'nin yeni logosunu kullanmalarını istedi.

Bungie, yoluna bağımsız olarak devam ediyor

Bungie, Destiny 2: Beyond Light

Şu anda Destiny 2 üzerinde çalışan Bungie, geçtiğimiz yılın başlarında Activision ile yayın anlaşmasını sonlandırarak 10 yıllık ortaklığı bitirmişti. Yayıncı daha sonra ayrılığın karşılıklı olarak dostane şekilde gerçekleştiğini belirtmişti. Activision başkanı yaptığı bir açıklamada, "Destiny övgüyle karşılanan, yüksek kaliteli bir içerik, ancak mali beklentilerimizi karşılamıyordu" şeklinde konuşmuştu.

Microsoft, 2000 yılında şirketi satın aldıktan sonra, geliştirici Halo oyunları üzerinde çalıştı. İki şirket 2007'de ayrılık kararını açıkladı ve Halo markasının hakları Microsoft'un elinde kaldı. Bungie, 2018'de Çinli internet devi NetEase'den 100 milyon dolarlık büyük bir yatırım aldı. Bu yatırım, geliştiricinin Destiny dışında oyunlar yapmasını ve kendi içinde geliştirme ekipleri kurmasını sağladı. Ancak Bungie, Destiny 2 üzerinde çalışmayı bırakmayacağını ve oyunu ilerleyen yıllar boyunca büyüteceğini açıkladı.

Destiny 2 şu anda üçüncü yılında ve hala güçlü adımlarla ilerliyor. Destiny 2'nin bir sonraki genişlemesi Beyond Light, 10 Kasım'da piyasaya sürülecek. Destiny 2, 4K 60 FPS desteğiyle PlayStation 5 ve Xbox Series X/S'e de gelecek. Microsoft son dönemde kendini yeni stüdyolar satın almaya verdi, ancak Bungie onlardan biri değil gibi görünüyor.