Birinci şahıs aksiyon oyunu Deathloop, 2021 yılına ertelendi

Birinci şahıs aksiyon oyunu Deathloop, 2021 yılına ertelendi
Dishonored serisi ve Prey'in arkasındaki geliştirici Arkane Studios'un yeni oyunu Deathloop, bu yılın sonunda yeni nesil konsollara gelecekti. İki suikastçının rekabetini konu alan ve zamanı geri alma mekaniğiyle göze çarpan birinci...

Dishonored serisi ve Prey'in arkasındaki geliştirici Arkane Studios'un yeni oyunu Deathloop, bu yılın sonunda yeni nesil konsollara gelecekti. İki suikastçının rekabetini konu alan ve zamanı geri alma mekaniğiyle göze çarpan birinci şahıs aksiyon oyunu önümüzdeki yıla ertelendi.

Geliştirici Arkane Studios, Deathloop'un 2021'in ikinci çeyreğine ertelendiğini duyurdu. Stüdyoya göre gecikmenin en önemli nedeni, koronavirüs salgınının ardından uzaktan çalışma modeline geçiş oldu. Arkane, geliştirme sürecinin Deathloop'u gerçek bir yeni nesil deneyimi tanımlayan kalite seviyesine çıkarmak için normalden uzun sürdüğünü belirtti.

Geliştirici Arkane Studios ve yayıncı Bethesda Softworks, Deathloop'u ilk olarak E3 2019'da duyurdu. O zamandan beri hakkında çok az şey duyduk. Ardından Sony'nin Haziran ayındaki büyük PlayStation 5 etkinliğinde oyun yeniden sergilendi. Arkane, Deathloop'un sınırlı süre için PS5'e özel olarak gelecek. Ardından ileriki bir tarihte PC oyuncularıyla buluşacak.

Deathloop'ta rakip iki suikastçının mücadelesini deneyimleyeceğiz

Deathloop, birinci şahıs nişancı

Deathloop, oyuncuları geleceği iki olağanüstü suikastçı arasındaki ezeli rekabetle belirlenecek gizemli Blackreef adasına götürecek. Adanın yerlileri bizi avlamaya çalışırken, Colt olarak bütün adayı etkisi altına almış olan bu döngüyü kırmak için bir yol bulmaya çalışacağız. Döngüyü kırabilmek için güçlü silahları ve yetenekleri kullanarak adanın dört bir tarafındaki sekiz ana hedefi gün sıfırlanmadan önce ortadan kaldırmamız gerekecek. Amacı Colt'u alt edip, döngüyü devam ettirmek olan rakip suikastçı Julianna da pusuda bekliyor olacak.

Deathloop, PS5

Deathloop'ta Colt karakteriyle Blackreef adasının dört bir yanındaki hedefleri avlayarak döngüyü kıracak ve onu özgürlüğüne kavuşturarak ana hikayeyi deneyimleyeceğiz. İstersek rakip suikastçı Julianna'yla oynamayı seçip, diğer oyuncuların hikâyelerine sızarak Colt'u öldürüp onu döngüde tutsak olarak tutmaya devam edebileceğiz. Çok oyunculu oynamak tamamen isteğe bağlı ve hikâyede Julianna'nın yapay zeka tarafından kontrol edilmesini de tercih edebileceğiz.

Oyunda düşmanları dikkat çekmeden avlayabilecek veya çatışmaya bodoslama dalabileceğiz. Deathloop, birçok silah ve yetenek seçeneğiyle zorlu bir hayatta kalma deneyimi vadediyor.

Deathloop oynanış fragmanı: