Bazı PS5 konsollarının farklı fan modeline sahip olduğu keşfedildi

PlayStation 5 soğutma çözümü olarak büyük bir fanla geldi. Normalde üretilen konsolların hepsinde aynı fanın kullanılmasını beklersiniz. Ancak yeni nesil konsolda iki farklı fan modeli kullanıldığı keşfedildi. Fanların farklı...

PlayStation 5 soğutma çözümü olarak büyük bir fanla geldi. Normalde üretilen konsolların hepsinde aynı fanın kullanılmasını beklersiniz. Ancak yeni nesil konsolda iki farklı fan modeli kullanıldığı keşfedildi. Fanların farklı olması konsolun performansını etkilemiyor gibi görünse de, bazı PS5 konsollarının neden diğerlerinden daha sesli çalıştığını açıklıyor.

Bazı PS5 kullanıcıları, konsollarının vadedilenin aksine daha yüksek sesle çalıştığını fark etti. Bunun üzerine teknoloji sitesi Les Numériques, test konsolunu ve lansmandan sonra piyasaya sürülen bir konsolu söktü. Yapılan incelemenin ardından cihazların farklı fan modellerine sahip olduğu ortaya çıktı. Fanların pervane tasarımları birbirinden farklıydı.

PS5 fan modelleri arasında ses seviyesi farkı var

Farklı fanlara sahip olan PS5 konsollarının ses performansı da test edildi. Oyun sırasında test konsolunun 39 dB (Delta fan - A), lansmandan sonra piyasaya sürülen konsolun 43 dB'e (NIDEC fan - B) yükseldiği görüldü. Aslında ölçüm olarak çok büyük bir fark yok gibi görünse de, ses kayıtları sesteki artışı daha net ortaya koyuyor. Ses kayıtlarına ve fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Les Numériques, bir tanesi test konsolu ve diğer dört tanesi editör kadrosundakiler tarafından satın alınan olmak üzere toplam beş PS5 konsolunu test ettiğini belirtiyor. Konsollardan ikisinde daha sessiz olan fanın, diğerlerinde ise daha yüksek sesli fanın yer aldığı görüldü. Ayrıca Sony'nin PS5'i söküğü resmi videoda gördüğümüz fanın da test edilen fanlardan farklı olduğu ortaya çıktı.

PS5 kullanıcılarının konsolun içini açmadıkça fan modelini öğrenme şansı yok. Model numaralarına dayalı herhangi bir farklılık göstergesi bulunmadı. Sony'nin konsolda farklı parçaları kullanabilme hakkı var ve sonuç olarak fanlar, 4 dB ses farkına rağmen görevini yaparak konsolu aynı seviyede soğutuyor.

Haberleri