Astro's Playroom'un Demosu, PS5 Geliştiricilerine Dağıtıldı

Astro's Playroom'un Demosu, PS5 Geliştiricilerine Dağıtıldı
Sony, dört konsol neslinin ardından DualShock kontrol cihazının ismini DualSense olarak değiştirdi. Yeni oyun kolu, PlayStation 5 ile birlikte oyun deneyiminde büyük değişiklikler yapmayı hedefliyor. Astro's Playroom, bu değişime...

Sony, dört konsol neslinin ardından DualShock kontrol cihazının ismini DualSense olarak değiştirdi. Yeni oyun kolu, PlayStation 5 ile birlikte oyun deneyiminde büyük değişiklikler yapmayı hedefliyor. Astro's Playroom, bu değişime kılavuzluk edecek oyunlardan biri olarak geliştirildi.

Astro's Playroom, PS5'te ön yüklü olarak gelecek ve DualSense kontrol cihazının özelliklerini gösterecek bir tür vitrin olacak. Ayrıca oyun, geliştiricilerin yaratıcılığını DualSense'in dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler gibi onu gerçekten "yeni nesil" bir oyun kolu yapan özelliklerle nasıl birleştirebileceğine kılavuzluk edecek.

Astro's Playroom, Dualsense

Sony'nin Küresel Pazarlama Müdürü Eric Lempel, Summer Game Fest'te Geoff Keighley ile yaptığı konuşmada DualSense hakkında bazı bilgiler ortaya koydu. Ayrıca oyunun konsol ve kontrol cihazının yeni nesil özelliklerini tanıtmak için harika bir yol olduğunu söyledi.

Lempel, "Oynadığın şey Astro's Playroom adlı bir oyunun bir parçası. Birkaç hafta önce etkinliğimizde gösterdik. Her PlayStation 5'te ön yüklü olacak ve böylece konsolu satın alan herkes bu oyuna da sahip olacak. Platformun birçok özelliğini gösteriyor ve DualSense kontrol cihazının tüm avantajlarını göstermede gerçekten harika bir iş çıkarıyor" dedi.

Astro's Playroom, Dualsense, PS5

Sony yöneticisi ayrıca PS5 geliştiricilerine DualSense'in yapabilecekleri hakkında fikir verebilmek adına Astro's Playroom'un bir demosunun verildiğini söyledi. Lempel, "Daha önce PlayStation 5 geliştiricilerine verdiğimiz başka bir versiyonumuz vardı ve onlara bir oyun geliştirirken neyin mümkün olduğunu gösteriyordu. Bu, harika bir örnek oldu. İnsanların yeni cihazı ve kontrol cihazının yeni özelliklerini nasıl kullanabileceklerine dair fikir verdi." dedi.

Lempel, konuşmasını Astro's Playroom'u her PS5 sahibinin oynaması gerektiğini düşündüğünü söyleyerek noktaladı. Ona göre PS5 sahiplerinin ilk yapması gereken şey, bu oyunu oynamak olmalı. Yayında DualSense'in dokunsal özelliklerini anlatmak zor olsa da, şimdiye kadar söylenenler, kontrtol cihazının oyun deneyiminde çığır açacağı yönünde.

Summer Fest yayınında, DualSense ve DualShock 4'ün yan yana geldiği anın görüntüsüne buradan erişebilirsiniz. Astro's Playroom'un yanı sıra geçtiğimiz ay düzenlenen PS5 etkinliğinde duyurulan tüm oyunlara buradan göz atabilirsiniz.