Overwatch League ilk haftada 10 milyon izleyiciye ulaştı!

Activision Blizzard'ın bugüne kadar Espor'a kazandırdığı en büyük ivme, 10 milyondan fazla kişinin Overwatch League'i izlemesiyle başlamış olabilir.Turnuva, "dünyanın ilk büyük global şehir merkezli profesyonel Espor ligi" olarak...

Activision Blizzard'ın bugüne kadar Espor'a kazandırdığı en büyük ivme, 10 milyondan fazla kişinin Overwatch League'i izlemesiyle başlamış olabilir.

Turnuva, "dünyanın ilk büyük global şehir merkezli profesyonel Espor ligi" olarak tanıtılmıştı. Etkinlik geçen hafta Blizzard'ın Los Angeles'ta düzenlediği dört günlük yarışmalarla başladı.

Yayıncı, dünya çapındaki 35 milyon Overwatch oyuncusunun neredeyse üçte biri olan ilk haftanın görüntülenme rakamlarını açıkladı. 10 milyonluk izleyici kitlesi, Major League Gaming ile birlikte Overwatch League yayınlama haklarını kazanan Twitch üzerinden geldi. Ayrıca ZhanQi TV, NetEase CC ve Panda TV de dahil olmak üzere çeşitli Çinli yayın ortakları da vardı.

Ayrıca Blizzard bunun etkinliği takip eden tarayıcı/cihaz sayısı olduğunu belirtti. Yani dünya üzerinde topluluk üyelerinin düzenledikleri izleme etkinlikleri de hesaba katılırsa, yayının çok daha fazla insana ulaştığı düşünülüyor.

Overwatch League en yüksek eş zamanlı çevrimiçi izleyici sayısına ulaştı!

Açılış günü maçlarını dakika başına ortalama 408.000 kişi izledi ve ilk haftanın ortalaması dakikada 280.000 kişi oldu.

En popüler maç, ilk gün yapılan Dallas Fuel vs Seoul Dynasty maçı gibi görünüyor. Bu karşılaşma tek başına Twitch ve MLG üzerinden 437.000 kişilik izleyici kitlesine ulaştı. Bu rakam ayrıca şimdiye kadar görülen en yüksek eş zamanlı çevrimiçi izleyici sayısı.

L.A. Blizzard Arena'nın biletleri tüm hafta boyunca sattığı ve maçlara ilginin yüksek olduğu rapor edildi. İlk sezon Haziran'a kadar devam edecek ve playofflar ile finaller Temmuz ayı için planlanıyor.

Major League Gaming'in genel müdürü ve CEO'su Pete Vlastelica, Overwatch'ın 35 milyon oyuncu sayısı ile "dünyanın en çok izlenen liglerinden biri olma potansiyeline sahip olduğunu" belirtti.

Oyun Haberleri