Final Fantasy 7 Remake yanlışlıkla Xbox One için duyuruldu

Final Fantasy 7 Remake'in daha önce sadece PS4'e geleceği duyuruldu. Ancak Xbox Almanya'nın sosyal medya hesaplarında Xbox One'a geleceğini öne sürüldü. Xbox Almanya Facebook hesabı yenilenen oyunun PS4'teki çıkış tarihi ile aynı...

Final Fantasy 7 Remake'in daha önce sadece PS4'e geleceği duyuruldu. Ancak Xbox Almanya'nın sosyal medya hesaplarında Xbox One'a geleceğini öne sürüldü. Xbox Almanya Facebook hesabı yenilenen oyunun PS4'teki çıkış tarihi ile aynı olan 3 Mart 2020 tarihinde Xbox One'a geleceğini açıkladı. Elbette bu açıklamanın ardından paylaşılan videonun Xbox tarafından planlanmış bir sürpriz mi, yoksa yanlışlık mı olduğuna dair tartışmalar başladı. Final Fantasy 7 Remake'in yayıncısı Square Enix IGN'e yaptığı açıklamada paylaşımın yanlışlıkla yapıldığını ve hatalı olduğunu aktardı.

Square Enix temsilcisi: "Daha önce de açıklandığı gibi Final Fantasy 7 Remake, 3 Mart 2020 tarihinde PlayStation 4 için yayınlanacak. Diğer platformlar için planımız yok." diyerek tartışmalara noktayı koydu.

Final Fantasy 7 Remake ilk olarak 2015 yılında PS4 için duyuruldu ve E3 2019'da da yine aynı şekilde PS4'e özel olacağı açıklandı. Xbox Almanya hesabının bu şekilde bir paylaşım yapması haliyle herkesi şaşırttı.

Square Enix'in ifadesine göre duyuru Xbox çalışanlarının yaptığı bir hataydı. Daha önce Final Fantasy 13 ve 15 Xbox'a geldiğinden dolayı yeni oyun için hata yapmaları olasıydı. Yine de oyunun orijinalini oynamak isteyenler için Microsoft Mağazası'nda ilk Final Fantasy 7'nin güncellenmiş bir sürümü yer alıyor.

Square'in "diğer platformlar için planımız yok" ifadesi oldukça net bir cevap. Ancak Final Fantasy 7 Remake geçici sürelik PS4'e özel olarak sunulup daha sonra Xbox One'da da yayınlanır mı? Bilemiyoruz. Yenilenen oyun bölüm tabanlı olacak ve bu durum Xbox One ihtimallerini biraz daha geri plana itiyor.

Final Fantasy 7 Remake, 3 Mart 2020 tarihinde PlayStation 4'e özel olarak yayınlanacak.

Oyun Haberleri