Final Fantasy 16, yakın zamanda PC için gelmiyor

Yapımcı Naoki Yoshida,Japon PlayStation bloguiçin konuştu. Bu noktadaFinal Fantasy 16oyununun PC sürümünün yakın zamanda gelmeyeceğini söyledi. Net bir tarih olarak PlayStation 5 lansmanından sonraki 6 ay içerisinde oyunculara oyunu...

Yapımcı Naoki Yoshida,

Japon PlayStation blogu

için konuştu. Bu noktada

Final Fantasy 16

oyununun PC sürümünün yakın zamanda gelmeyeceğini söyledi. Net bir tarih olarak PlayStation 5 lansmanından sonraki 6 ay içerisinde oyunculara oyunu beklememesini söyledi. Serideki en son oyun muhtemelen bir PC bağlantı noktası alıyor. Yine de bu, yakın zamanda gerçekleşmiyor.

Final Fantasy 16, PlayStation 5 lansmanından sonra uzun süre gelmiyor

Yoshida, konuşmanın sonunda bir PC sürümü yayınlamak istediğini söyledi. Geliştirme ekibi oyunun, 22 Haziran'da çıkışından sonra bunu devam ettiremedi. Geliştirici ekibin, çalışmalarını muhtemelen 2024'ün başlarında piyasaya sürülebilecek olan PC sürümüne koymak için daha fazla zamana ve finansal kaynağa ihtiyacı var. Bu durum, Yoshida2nın Ocak ayında PC bağlantı noktasının, değerlendirme aşamasında olduğunu söylemesinden daha iyi karşılık buldu.

Yoshida açıklamasında, "Her şeyden önce, FINAL FANTASY XVI'nın PS5 platformuna altı aylık süreli oyun olduğu doğru. Ancak bu altı ay sonra çıkacak PC versiyonu tamamen farklı iki hikaye. Bunu açıklığa kavuşturmak istiyorum. PC sürümünün altı ay içinde yayınlanmayacağını söylüyorum." dedi. Böylece, uzun süredir söylentileri olan PC sürümüne değindi.

Ayrıca bir noktada sürümün geleceğini doğrulamış oldu. Bu noktada şunları söyledi: "PS5 sürümü çıktıktan sonra PC sürümünü optimize etmeye başlarsak, altı ay içinde edemeyeceğiz. Bu nedenle kısa bir süre içerisinde yayınlanmayacak. Eninde sonunda yayınlamak isteriz. Çıkacağımızı da düşünüyorum. Ancak şu anda ne zaman olduğunu söyleyebilecek aşamada değiliz."

Yoshida, Final Fantasy 16'yı olabildiğince çok oyuncunun oynaması gerektiğine inanıyor. Buna rağmen, PS5 çıkışından sonra PC'ye hemen gelmesi mümkün değil gibi duruyor. Çünkü önceliklerinin şu an için konsol versiyonu olduğunu belirtiyor. Oyun, beklentileri karşılarsa PC bağlantı noktasının bu zaman aralığından daha erken yayınlanma olasılığı var. En son önizleme turuna göre oyun, RPG serisinin en iyilerinden birisi olacak şekilde şekil alıyor.

Sizler Final Fantasy 16'nın hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!

İlgili Haberler

Final Fantasy 16'nın PS5 Dosya Boyutu 90.1 GB Olarak Sabitlendi

Haber Haberleri