Sony daha fazla PSVR Move hareket kontrol cihazı üretmeyi planlıyor!

Sony daha fazla PSVR Move hareket kontrol cihazı üretmeyi planlıyor!
Sony, gelecek yıl piyasaya çıkması beklenen yeni PlayStation VR ürünlerinden önce, harekete duyarlı PSVR Move kontrol cihazlarının üretimini yıl sonuna kadar artırmayı planlıyor.Londra VR'de konuşan Sony Londra Stüdyosu'nun...

Sony, gelecek yıl piyasaya çıkması beklenen yeni PlayStation VR ürünlerinden önce, harekete duyarlı PSVR Move kontrol cihazlarının üretimini yıl sonuna kadar artırmayı planlıyor.

Londra VR'de konuşan Sony Londra Stüdyosu'nun VR ürün geliştirme direktörü Stuart Whyte: "Sony, Move kontrol cihazlarına sahip olan oyuncu sayısını izliyor ve PSVR kullanıcı tabanı büyüdükçe bu sayıyı artırmayı umuyor. Bugüne kadar PlayStation VR için piyasaya çıkan oyunların üçte ikisi Move uyumlu ya da Move gerektiriyor." dedi.

"Daha fazla Oculus ve Vive başlığının PSVR'ye geldiğini görüyoruz ve bu sayının artmasını bekliyoruz. Sony, Move üretim kapasitesini buna yetiştirmek için arttırıyor "

Whyte'a göre, PSVR için PS4 Pro eklerinin oranı yüksek. Bu nedenle şirket, cihazı desteklemenin yanı sıra, standart PS4'te de çalıştırmayı sağlamak istiyor. PSVR 2016'da piyasaya çıktığından beri, cihaz için 140'dan fazla başlık piyasaya sürüldü. Whyte, oyunların interaktif deneyimler için değil, sanal gerçeklik için ana satış hedefi olacağını öngörüyor.

Sony, VR konusunda ısrarcı!

"Şu anda gözlük başına beş oyunla devam ediyoruz. Bu, ilk yıl için gerçekten güçlü bir oran. Bugüne kadarki oyunların birçoğu daha küçük, bir ya da iki mekanik üzerine kurulmuş ve platformu tanımak için kullandığımız deneyimler. VR'nin bir sonraki seviyeye geçebileceğini düşünüyoruz, daha büyük, VR AAA deneyimlerini temel alan bir konuma ihtiyaç duyuyoruz."

Sony, VR konusunda ne kadar eleştiri odağı olsa da, PSVR'yi desteklemeye devam etme niyetinde olduğu çok açık.

Kaynak: GameIndustry.biz