Playstation 4 5.0 Güncelleme Notları Sızdırıldı!

Playstation 4 5.0 Güncelleme Notları Sızdırıldı!
Geçtiğimiz ay Sony, Playstation 4 5.0 sistem güncellemesinin geleceğini ve beta uygulamasının Ağustos ayında olacağını  duyurmuştu. Güncellemede tanıtılacak değişiklikler ve geliştirmeler hala açıklanmamışken...

Geçtiğimiz ay Sony, Playstation 4 5.0 sistem güncellemesinin geleceğini ve beta uygulamasının Ağustos ayında olacağını  duyurmuştu. Güncellemede tanıtılacak değişiklikler ve geliştirmeler hala açıklanmamışken güncelleme notları sızdırıldı ve 

Eurogamer

 sürüm notlarını açıkladı.

Playstation 4 5.0

PS4 Pro ile 1080p/60 fps yayın dönemi

Değişikliklerden en çok göze batanı PS4 Pro ile Twitch üzerinden 1080p/60 FPS yayın yapılabilecek olması. Ayrıca PS4 Pro kullanıcısıysanız, Remote Play (Uzaktan Oynama) ve Share Play (Oyun Paylaşma) özelliklerini de 1080p kullanabileceksiniz.

Yeni sistemle, yalnızca geliştiriciler ve doğrulanmış kişilerden ziyade, artık bütün PSN üyelerini takip edebileceksiniz. Sony'nin notlarına göre bu değişimin sebebi: 'daha fazla içerik paylaşımına ve etkileşime' teşvik etmek.

Ayrıca arkadaşlık isteği göndermeden ve arkadaş limitini doldurmadan istediğiniz kişiyi takip edebileceksiniz. Arkadaşlarınızı ve takipçilerinizi seçebilecek, istemediğiniz kullanıcıları engelleyebileceksiniz.

Geliştiriciler için bir yenilik ise; UGC'yi (user generated content:kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikler) canlandırmak. Yani bir başka deyişle birisi bir video paylaştığında, takipçiler bu videoyu görüp paylaşabilecekler.

Sıradaki güncelleme ise çocuk hesabı olan kullanıcılar için daha fazla seçenek sunuyor. Yeni aile hesapları çoklu yetişkin hesabı sunarken, her yetişkin hesabı ebeveyn/koruma şeklinde çalışabilecek ve hesap bazında ebeveyn kontrolü ayarlanabilecek. Böylece her çocuğun farklı bağlantıları, içerik görüntüleme ve limit ayrıcalığı olacak. Ayrıca aile hesaplarını yönetebileceği ve ebeveyn kontrolü/aile hesabı ayarlarını PC ve akıllı telefonlarından yapabileceği bir web uygulaması olacak.

Kısaca 5.0 yazılım güncellemesi ile özellikle sosyal alanda etkileşimi artıracak faydalı değişiklikler bizleri bekliyor.