ESA, Eşya Kutularının kumar olarak nitelendirilemeyeceğini kararlaştırdı

ESA, Eşya Kutularının kumar olarak nitelendirilemeyeceğini kararlaştırdı
Belçika'nın eşya kutuları ve Hawaii'nin yine aynı sebeple EA hakkında bir soruşturma açılması kararının ardından Entertainment Software Association (Eğlence Yazılım Derneği), mikro-işlemlerle ilgili kendi bildirilerini yayınladı. The...

Belçika'nın eşya kutuları ve Hawaii'nin yine aynı sebeple EA hakkında bir soruşturma açılması kararının ardından Entertainment Software Association (Eğlence Yazılım Derneği), mikro-işlemlerle ilgili kendi bildirilerini yayınladı. 

The Rolling Stone

'a yapılan açıklamaya göre ESA, eşya kutularının kumar olduğunu düşünmüyor. Bu, Belçika'nın dünkü kararı ile zıt düşüyor.

İşte ESA'nın verdiği açıklamanın tamamı:

"Eşya kutuları, oyunculara oyun içerisindeki deneyimlerini geliştirmek için kullanılabilecek sanal öğeleri elde etmenin yollarını sağlayan bazı video oyunlarında, gönüllü bir özelliktir. Kumar oynamıyorlar. Oyun tasarımına bağlı olarak, bazı eşya kutuları kazanılır ve bazıları satın alınabilir. Bazı oyunlarda, oyuncunun oyun boyunca ilerlemesine yardımcı olan unsurlar vardır. Bazılarında, bunlar isteğe bağlı özelliklerdir ve oyunu ilerletmek veya oyunda başarılı olmak için gerekli değildir. Her iki durumda da, oyuncu karar verir."

ESA'nın açıklaması, ESRB'nin eşya kutuları hakkındaki görüşüne uyuyor. Her ikisi de, bunları isteğe bağlı oyun özellikleri ve oyuncuların ödemesi, kullanması zorunlu olmayan öğeler olarak tanımlıyor.

[yaziici id="2660"]