Epic Games iki Fortnite hilecisini dava ediyor!

Epic Games iki Fortnite hilecisini dava ediyor!
Bir oyunda hile yapanlar raporlanır ve yakalanırlarsa, genellikle oyundan veya Steam gibi belirli oyun servislerinden süresiz yasaklanırlar. Epic Games, bu durumu bir adım daha ileriye götürüyor. Çok oyunculu yapımları Fortnite'de...

Bir oyunda hile yapanlar raporlanır ve yakalanırlarsa, genellikle oyundan veya Steam gibi belirli oyun servislerinden süresiz yasaklanırlar. Epic Games, bu durumu bir adım daha ileriye götürüyor. Çok oyunculu yapımları Fortnite'de hile yazılımı kullanan iki oyuncuyu dava ediyorlar. Mahkeme belgelerinde gösterilen sebep ise telif hakkı ihlali.

Bu dava özel, çünkü hile servisine karşı açılmıyor. Bunun yerine oyuncular Broom ve Vraspir için kişisel bir dava açılıyor. Çünkü iddialara göre Vraspir yazılımı yapıyor, Broom ise modifiye ediyor ve bir internet sitesi üzerinden satışa çıkarıyorlardı. Her bir telif hakkı ihlali örneği 150.000 dolara kadar bir cezaya sahip.

epic games

Blizzard da daha önce yasal yollardan hakkını aramıştı

Blizzard Entertainment gibi şirketler geçmişte telif hakkı ihlallerini hile servislerine karşı başarılı bir şekilde kullanmıştı. "Honorbuddy", "Hearthbuddy" olarak bilinen botların Alman yaratıcısı Bossland GmbH, yakın tarihli bir davada telif hakkına ilişkin; 42,818 ihlalle 8.6 milyon dolar tazminata mahkum edilmişti.

Epic, "Hile grupları haksız avantaj elde etmek için aimbot veya diğer hile teknolojilerini kullandıklarında, oyunu adil oynayan insanların oyunlarını mahvediyorlar. Hileyi ciddi ciddiye alıyoruz ve oyunlarımızın eğlenceli, adil ve oyuncular için rekabetçi olduğundan emin olmak için tüm seçenekleri takip edeceğiz." diyerek bu konudaki tutumunu belirtti.