EA Sports, Premier Lig ile büyük anlaşmaya gidiyor

EA Sports, Premier Lig ile büyük anlaşmaya gidiyor
EA Sports, Premier Lig ile büyük bir anlaşmaya imza atıyor.

EA Sports, Premier Lig ile bir anlaşmaya yaklaşıyor. Sky News'e göre, anlaşmanın 488 milyon sterlin değerinde olduğu düşünülüyor. Bu noktada altı yıllık yeni bir ortaklık olduğunu açıklayan haberler dönmeye başladı. Bu sırada haber, 20 adet Premier Lig kulübüyle paylaşıldı.

ea-sports-premier-lig-ile-buyuk-anlasmaya-gidiyor

EA Sports, Premier Lig ile 488 milyon sterline anlaşma sağlıyor

Sky'a göre, bir kulüp yöneticisi yılda 80 milyon sterlinden fazla ödeme yapacağını açıkladı. Anlaşma, EA'in lider ortağı olarak kalmasının yanı sıra özel elektronik oyun lisansını elinde tutmasını içeriyor. Geçen Mayıs ayında, EA'in amiral gemisi futbol serisinin yaklaşık 30 yıl sonra FIFA markasını terk etmeye hazır olduğu bilgisi gelmişti. 2023 yılından itibaren FIFA'nın yeni adı EA Sports FC oluyor. Oyunun, aynı modlar, çok çeşitli kulüp ve oyuncu lisansları da dahil bugün bildiğimiz oyundan çok fazla değişmesi beklenmiyor.

ea-sports-premier-lig-ile-buyuk-anlasmaya-gidiyor

EA CEO'su Andrew House konuyla alakalı açıklama yapmıştı. Bu noktada, "Gerçekten oyuncular için, hayranlar için daha fazlasını nasıl yapabileceğimiz ve onlara oynamaları için nasıl daha fazla mod sunabileceğimizle ilgiliydi. Oyuna nasıl daha fazla ortak getirebiliriz, geleneksel oyunun sınırlarını nasıl aşabiliriz bunu düşünüyoruz." demişti.

ea-sports-premier-lig-ile-buyuk-anlasmaya-gidiyor

EA'in o zamanki mali raporu sırasında şirket, FIFA ile olan ortaklığı için minnettar olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra serinin bugüne kadarki en başarılı lansmanını yaptığı için FIFA 22'ye itibar etti.

Sizler EA Sports ve FIFA oyunları hakkında neler düşünüyorsunuz? Bu noktada fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.