Çorum, Kastamonu, Samsun ve Kahramanmaraş'ta yeni hastalık usul usul ilerliyor! Karantina var! Giriş çıkışlar yasak!

Çorum, Kastamonu, Samsun ve Kahramanmaraş'ta yeni hastalık usul usul ilerliyor! Karantina var! Giriş çıkışlar yasak!
Üzücü bir tablo ile karşı karşıya kalan Türkiye, yeni bir salgın hastalıkla mücadele ediyor. Son derece bulaşıcı olan bu hastalık nedeniyle alarm seviyesine geçilmiş durumda.

Samsun ve Kahramanmaraş'tan sonra şimdi de Sungurlu'dan kırmızı alarm açıklaması geldi. İlçede tespit edilen vakalar üzerine alınan kararla, Sungurlu'da bulunan 15 köy ve merkez için yeni bir karantina uygulaması başlatıldı.

Sungurlu'da 15 Köy ve Merkez Karantinada!

Sungurlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Büyükincesu köyünde şap hastalığının tespit edildiği belirtildi. Bu kapsamda, 10 kilometre çapı içerisinde yer alan Küçükincesu, Kamışlı, Çavuş, Kırankışla, Akçalı, Kemallı, Küçükpolatlı, Tatlı, Göller, Beşkız, Körkü, Salman, Ayağıbüyük ve Gökçam köylerinin, ayrıca Çiftlik Mahallesi hariç merkez mahallelerinin karantina altına alındığı duyuruldu.

Alınan Önlemler ve Tedbirler

Karantina uygulaması kapsamında, söz konusu bölgelerde hayvan ve hayvansal ürünlerin giriş ve çıkışları kısıtlanacak. Ayrıca, hayvanların meraya bırakılması da yasaklanacak. Sungurlu İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu kararı gereği, gerekli dezenfeksiyon tedbirleri de alınacak.

Bu tedbirlerin amaçları arasında hastalığın yayılmasını engellemek ve salgını kontrol altına almak bulunuyor. Şap hastalığının son derece bulaşıcı olması, hızlı ve etkili önlemler alınmasını zorunlu kılmaktadır.

Ülke Genelindeki Durum

Bu yeni hastalıkla ilgili alınan tedbirler, daha önce Çorum ve Kastamonu gibi illerde de görülmüştü. Çorum'da 15 köy karantinaya alınmış, Kastamonu'da ise şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarı kapatılmıştı. Hastalığın yayılmasını engellemek için gerekli aşılama çalışmalarına da hızla başlanmıştır.

Türkiye, bu zorlu dönemde sağlık kurumları, yetkililer ve halkın işbirliğiyle hastalığın yayılmasını önlemeye çalışmaktadır. Vatandaşların alınan tedbirlere uyarak ve gereken hijyen kurallarına dikkat ederek birlikte mücadele etmeleri önemlidir.

Eğer daha fazla güncel bilgiye ulaşmak isterseniz, resmi sağlık kurumlarının ve yetkililerin yayınladığı duyuruları takip etmenizi öneriyoruz.