Bu kıyafetleri sakın ama sakın çamaşır makinesinde yıkamayın! Hem paranız gider, hem makinanız bozulur

Bu kıyafetleri sakın ama sakın çamaşır makinesinde yıkamayın! Hem paranız gider, hem makinanız bozulur
Giysilerimizi temiz ve sağlam bir şekilde korumak, uzun ömürlü kullanmamızı sağlar. Ancak bazı giysi türleri ve eşyalar için elde yıkama veya profesyonel temizleme daha uygun olabilir.

Giysilerin bakım talimatlarına uymak, elde yıkama veya profesyonel temizleme seçeneklerini kullanmak, hem kıyafetlerin ömrünü uzatır hem de makineyi korumuş oluruz. Doğru yöntemler sayesinde kıyafetleriniz daha uzun süre sağlam kalır. İşte giysilerin doğru yıkanma yöntemleri ve bakım tüyoları:

Yün ve İnce Dokumalar

Yün kıyafetler ve ince dokumalar çamaşır makinesinde yıkanırken şekil bozukluğu yaşayabilir. Bu tür giysileri elde yıkamak veya profesyonel temizlemeye vermek daha uygun olabilir. Soğuk su kullanarak nazikçe yıkayın ve sıkma işleminden kaçının.

Deri Malzemeler

Deri malzemeler, makinede yıkandığında rengini kaybedebilir veya çatlayabilir. Deri ürünlerin bakımı için özel deri temizleme ürünleri kullanın ve suyla temasını sınırlayın. Deri ürünlerinizi düzenli olarak nemlendirin.

İnce İşlemeler

İnce işlemeleri olan kıyafetlerin süslemeleri zarar görebilir. Bu tür giysileri elde yıkamak veya çamaşır poşetleri kullanarak makinede yıkamaktan kaçının. İnce işlemeleri olan giysileri ters çevirerek yıkamak da süslemelerin korunmasına yardımcı olabilir.

Yastık ve Minderler

Yastık ve minderlerin yumuşak dokuları makinede hasar görebilir. Bu tür ürünleri elde yıkamak veya profesyonel temizlemeye vermek daha iyi bir seçenek olabilir. Eğer makinede yıkamak zorundaysanız, düşük devirde ve nazik yıkama programıyla yıkayın.

Kravat ve Aksesuarlar

Kravatlar, kravat iğneleri gibi aksesuarların ince yapısı su ve sürtünmeden etkilenebilir. Bu tür aksesuarları makinede yıkamaktan kaçının. Lekeleri hafifçe temizlemek için özel leke çıkarma ürünleri kullanın.

Kuru Temizleme Gerektiren Giysiler

Kuru temizleme gerektiren kıyafetlerdeki kimyasallar makinede zarar verebilir. Bu tür giysileri mutlaka profesyonel bir kuru temizlemeye verin ve üzerindeki bakım talimatlarına uyun.