2023 yılında PlayStation 4 alınır mı?

2023 yılında PlayStation 4 alınır mı?
2023 yılına geldik ve bazı konsollar geri plana düşmeye başladı. Bizde 2023 yılında PlayStation 4 alınır mı? sorusunun yanıtını arıyoruz.

Sony, 2019 pandemisi sırasında pek çok sorunla karşı karşıya kaldı. Bu sırada PlayStation 5 konsolunun üretim bileşenlerinde sıkıntılar yaşadı. Bu nedenle, 2022 yılında PlayStation 4 üretmeye devam edeceğini duyurdu. 2023 itibariyle ise yeni üniteler üretmeyi sonlandırdı. Yine de, 2025 yılına kadar PS4 konsoluna yeni oyunların çıkması beklentiler dahilinde yer alıyor.

PlayStation 4 ilk olarak 2013 yılında oyuncuların karşısına çıktı. Yıllar içinde birkaç sürüm daha kazandı. Şu anda orijinal modelin üretimden kaldırılmasıyla birlikte iki model yer alıyor. Bunlardan ilki daha kompakt bir tasarıma sahip olan PlayStation 4 Slim ve ikincisi oyunları 4K çalıştıran PlayStation 4 Pro oldu. Sadece fiyatının yanı sıra, 2023 yılında PlayStation 4 alınır mı? sorusuna da bir cevap arıyoruz.

2023-yilinda-playstation-4-alinir-mi

Fiyatı

Bu madde dikkate alınması gereken kilit bir noktadır. Bugünlerde bir PlayStation 5 konsolunun fiyatı oldukça yüksek seyrediyor. Belki de, pek çok insan için bütçelerini aşıyor. PS5'e göre eski bir konsol olan PS4 daha ucuzdur. Satın alma işleminize karar verirken bütçenize neyin uygun olduğunu iyice düşünebilirsiniz. Kullanım ömrünü ve birkaç yıl içerisinde kullanımdan kaldırılacağını göz önünde bulundurabilirsiniz.

2023-yilinda-playstation-4-alinir-mi

Oyun Kitaplığı

Oyun kitaplığı, oyuncuları PlayStation 4'ü satın almaya götüren seçeneklerden bir tanesidir. Sony'nin özel oyunları The Last of Us, God of War ve Gran Turismo gibi serileri bünyesinde barındırıyor. Platforma özel olarak üretilen oyunlar, kısa ömürlü eski konsolun en azından şimdilik satın alınmasına değer durumdadır. Kütüphanenize istediğiniz zaman düzinelerce oyun ekleyebilirsiniz. Grafikler ve yükleme yeni nesle kıyasla en iyisi değildir. Yine de, oyunları açarken iyi bir kalite elde edebilirsiniz. Microsoft, Bethesda Softworks'ü satın almasıyla birlikte ünlü Sony oyunlarıyla rekabete girmeyi amaçladı.

2023-yilinda-playstation-4-alinir-mi

Abonelik: PS Plus ve Xbox Game Pass

PlayStation 4 satın almadan önce listenize ekleyebileceğiniz bir diğer ilginç faktör abonelikler olmalıdır. Sony bir süre önce PS Plus'ı markanın akış platformu olan PS Now ile birleştirme kararı almıştı. Şu anda kütüphanede markanın kendi ürettiği ve diğer stüdyolardan eklenen 700'den fazla oyun yer alıyor. Ayrıca üç tür abonelik planı vardır.

Xbox Game Pass, inanılmaz bir kitaplığa ve ilk günlerinde piyasaya sürülen yeni oyunlara erişimin kapılarını açıyor. Oyunların Netflix'i olarak bilinen hizmet, oyunları PC'de deneyimlemek için en iyi alternatiflerden birisi oluyor. Ülkemizdeki fiyatı düşünülünce de tercih olasılığı biraz daha ön plana çıkıyor.

Planları, abonelik modellerini ve her birinin avantajlarını dikkate almak önem taşıyor. Özellikle kaç tane ücretsiz oyuna erişebileceğinizi göz önünde bulundurmanız sizin için bir artı olacaktır.

Blu-Ray

PS4'ünüzde PS5 oyunlarını oynayamasanız da bazı oyunların PS4 sürümleri de bulunuyor. Bunları indirip oynama imkanına sahip olabilirsiniz. Ayrıca, çapraz platform destekliyorsa, PS5 kullanan arkadaşlarınızla da oynamaya başlayabilirsiniz. Diğer bazı konsol işlevleri, satın alıp almayacağınıza karar vermenize yardımcı olabilir. PS4; Netflix, Spotify ve Amazon Prime Video gibi bazı hizmetleri destekliyor. Buna ek olarak, PS5'teki gibi 4K olmayan ancak normal Blu-Ray'leri sorunsuz oynatacak bir sürücüsü de vardır.

Aksesuar Çeşitliliği

Listenin sonuncusu, kullanıcıların PS4 almayı tercih ettiği önemli etmenlerden birisi oluyor. PS4 satın alırken ana nedenlerden birisi de desteklenen çeşitli aksesuarlardır. Aksesuarlar, ek denetleyiciler ve kulaklıklardan özel oyun giriş aygıtlarına kadar çeşitlilik gösterir. Bazı aksesuarlar önem taşır ve oyunlarınızı daha eğlenceli hale getirir. PS VR hala PS5 ile uyumlu çalışmadığından, PS4 şu anda piyasada artırılmış gerçeklik oyunlarını destekleyen tek model olarak öne çıkıyor.

Son olarak PlayStation 5'in teknik olarak üstün olduğunu ve PS4 oyunlarını çalıştırabildiğini belirtmekte fayda var. Sony hala oyun konusunda isim yapmış bir marka olmayı sürdürüyor. PlayStation 4, 2023 yıllarında bile almaya değer bir oyun konsolu olduğunu yukarıdaki maddelerle kanıtlıyor.

Sizler 2023 yılında PlayStation 4 alınabileceğini düşünüyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.